AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT 2010 PDF

b-8ecabde8/download/bheuustatistik-pelaksanaan-akta- perlindungan-pemberi-maklumataktaxlsx. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat (Akta ). RM Laws of Malaysia Authoritative Text The Commissioner of Law Revision Malaysia Practicing. MPHONLINE | Akta Perlindungan Pemberi Maklumat () | | Golden Books Publishing | Books | Law-and-Statutes.

Author: Tojin Kagrel
Country: Malaysia
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 24 December 2010
Pages: 76
PDF File Size: 12.30 Mb
ePub File Size: 17.44 Mb
ISBN: 725-8-98168-516-7
Downloads: 78468
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dougis

Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA. Hi Rafizi, perlinrungan would like to contribute by volunteering… Any chance? Berfungsi untuk mendedahkan perlindungna besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam. Kemudahan anda adalah keutamaan kami. Negara telah menyaksikan beberapa perkembangan sihat dalam tempoh setahun yang lalu apabila ramai rakyat Malaysia tampil untuk memberi maklumat mengenai salahguna kuasa dan perlakuan rasuah yang berlaku.

Dapatkan penyelesaian dengan segera. Aku rasa kamu semua betul. Kepentingan rakyat diutamakan NOW. Sekiranya terdapat sebarang permasaalahan, anda boleh layarilah pusat pengumpulan soalan lazim disini.

Subscribe to this comment’s feed. Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang sara diri dan lain-lain. Kemukakan aduan anda bagi kami menjalankan siasatan. Dozens missing in deadly Russia explosion in Magnitogorsk Venice to charge tourist entry fee for short stays Syria conflict: Stamp duty payable Video links CJ to ‘appointment fixing’ scandal Malaysian Bar outraged by a woman detainee stripped naked and forced to do ear squats Walk for Justice: Disini perlihdungan ada NOW yang dibiaiai secara sedekah orang-ramai.

  HER207 DATASHEET PDF

Hopefully with lotsa ppl like you will save Malaysia future generation. Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Pusat khidmat pelanggan kami juga sentiasa sedia membantu. Kini anda boleh menyemak daftar syarikat yang ingin mendapatkan data peribadi anda secara atas talian. Melatih lebih ramai aktivis yang berkemahiran menganalisa skandal dan melakukan pendedahan.

Mereka sepatutnya dilindungi oleh kerajaan. Kejayaan NOW dalam melindungi pemberi maklumat akan bergantung kepada sumbangan orang ramai untuk menampung Dana Perlindungan Pemberi Maklumat. Click on the link above for the pricing schedule and more details. Anda ingin mengumpul serta menggunakan data peribadi.

Enter your search terms Submit search form. Call for help. Dalam hai ini sebenarnya anggota penguatkuasa kita suka menunjukkan kuasa dan sombong konon mereka lurus tapi sebenarnya hendak benda itu. Janganlah disembunyikan lagi, berkatalah tentang kebenaran. Sepanjang saya mengendalikan beberapa kes berkepentingan awam setakat ini, saya berurusan dengan ramai rakyat Malaysia yang berani seperti Saudara Johari Mohamad.

Maklumat akaun bank NOW adalah seperti berikut: Saya bersimpati dengan nasib yang menimpa Saudara Johari Mohamad yang hilang mata pencarian, diugut, disiasat dan peelindungan didakwa. Lindungi data anda daripada disalahgunakan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Pemburuan ini juga bertujuan untuk mematikan bercambahnya budaya baru dalam masyarakat kita yang menggalakkan pemberi maklumat tampil ke hadapan. Meniti kekangan kerahsiaan itu, Shuhairoz menjelaskan pemberi maklumat 210 perlu mengambil dan membongkar dokumen yang dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu.

  ABERRANT CORE RULEBOOK PDF

The Malaysian Bar – Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA

Saya telah menubuhkan sebuah badan yang bernama National Oversight and Whistleblowers Centre kependekan namanya NOW yang bermatlamat seperti berikut: Kelengkapan di maklimat ini termasuklah kemudahan dewan latihan untuk menjalankan program latihan dan wacana yang berterusan. All applications must be made online through the Bar Council’s online portal. Click the link above to download. Please register if you do not have an account yet.

Penubuhan National Oversight & Whistleblowers Centre (NOW) Untuk Melindungi Pemberi Maklumat

Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; makoumat. Aku sokong dan selamat maju jaya. Your email address will not be published. Anda boleh menyemak status aduan anda disini. Mereka juga kini menghadapi risiko yang sama.

We rakyat will help as much as we can, we stand by you!

Kami amat prihatin terhadap kemusykilan dan permasalahan anda. Jadi patutnlah sangat kakitangan kerajaan diberi kenaikan gaji atas belanja yang melambong naik sekarang. Lindungilah hak terhadap data peribadi anda.